kijkshock 2
Animatiefilms met live muziek
Composities Vinex Productions i.s.m. Stichting Film in Concert | Animaties van Vinex Productions

Vinex Productions laat maar liefst zeven nieuwe films van eigen hand in première gaan in deze tweede editie van Kijkshock, waarbij Sjeng Schupp tekent voor de animaties en Michiel van Dijk voor de muziek. Michiel van Dijk en Sjeng Schupp vroegen ook andere animatiefilmers en componisten om voor Kijkshock2 nieuw werk te maken. Deze componisten zijn allen werkzaam op het grensgebied van hedendaags gecomponeerde, jazz en popmuziek. Morphology Animatie en muziek: Vinex Productions Who knows my nose = Animatie en muziek: Vinex Productions | Who knows my nose, de ervaringen van een man met een te grote neus, wordt voorzien van een live hoorspel. De musici functioneren hier als "gerauschmacher".

1 De Aktetas, een éénakter over een uit de hand gelopen "Act of God".
2 Hamertje Tik, muziek: Guus Janssen | We zijn getuige van een virtuele klusser.
3 Exit, in Exit van de visioenen van een kakkerlak op zoek naar de uitgang.
4 Borderline, een film vol verkeersinformatie voor musici.
5 Untitled: Animatie: Harry de Wit | Nice & Fresh en Greasy & Eddie D, muziek: Jaap Dercksen
6 Great Ocean, Animatie: Frans Schupp, muziek: Toek Numan
7 Lemonfactory, Film en choreographie: Agneia SeikoSaruliènè, muziek: Daniël Hamburger
8 Morf part two = Beeldmetmuziekimprovisatie

(Animatie) filmers Frans Schupp, Eddie D. en Agneia SeikoSaruliènè zijn ook voor Kijkshock2 aan het werk gegaan. Zij maken gebruik van zeer uiteenlopende animatietechnieken (stop motion, digitaal, getekend) en werkten voor deze opdracht nauw samen met bovengenoemde componisten.
De musici die de muziek live uitvoeren hebben allen ervaring in het spelen van hedendaags klassieke, pop en jazzmuziek. Het ensemble bestaat uit Bart Lelivelt (accordeon), Jasper le Clercq (viool), Michiel van Dijk (rieten), Sjeng Schupp (basgitaar|contrabas) en Hans van der Meer (slagwerk).