studio loos: fiets in de branding
CITY IMPROVISATIONS | FIETS IN DE BRANDING
Concept en uitwerking: Bart Koppe, Leon Spek, Julia Casianova, Peter van Bergen. CITY IMPROVISATIONS | FIETS IN DE BRANDING is een muzikale reis die begint bij Korzo 5Hoog aan de Binckhorstlaan en eindigt bij <TAG> aan de Stille Veerkade. De reis wordt georganiseerd door Loos Foundation, studio- en ensemble voor eigentijdse muziek. Hagenaars en Hagenezen doen mee op hun eigen fiets. Wie van buiten komt krijgt een fiets te leen. U kunt zich van1 t/m 21 mei hier inschrijven. Deelnemers ontvangen een email met een link naar hun persoonlijke Mijn Fiets in de Branding - pagina, waar alle voor de tocht relevante informatie in vermeld staat.

De fietstocht eindigt om half zes bij de studio van <TAG>. Dit betekent dat alleen muzieklief-hebbers in het bezit van een combikaart voor het concert in Korzo 5Hoog en <TAG> (of een passe partout voor alle concerten) aan de tocht mee kunnen doen.

Doel van de fietstocht is tweeledig. Op de eerste plaats willen wij de deelnemers graag in de gelegenheid stellen om bij mooi weer een reis te ondernemen die ze anders niet zouden maken. Een reis vol improvisaties en onverwachte wendingen van ± 2 kilometer, onder leiding van Peter van Bergen, flamboyant componist en oprichter van Loos Foundation.Op de tweede plaats dient de reis ertoe om geluid te genereren. De fietsen worden namelijk digitaal zodanig geprepareerd dat de geluiden die tijdens het fietsen ontstaan worden vastgelegd – overigens zonder nare gevolgen voor u of uw fiets. Dit materiaal is de basis voor muziek die in een later stadium (dus niet tijdens deze editie van Dag in de Branding) wordt bewerkt en ten gehore gebracht.

De reis begint op de Binckhorstlaan 36, 2de gebouw op de hoek. Dat is het oude KPN gebouw waar sinds april Korzo 5Hoog is gevestigd (www.korzo.nl). Met behulp van de routebeschrijving is de Binckhorstlaan 36 makkelijk te vinden. We beginnen dus op de Binckhorstlaan 36. U wordt daar vanaf 2 uur verwacht en kunt er tot uiterlijk kwart voor 3 uw fiets afgeven. Na het inleveren van uw rijwiel wordt u doorverwezen naar Korzo 5Hoog, de nieuwe (tijdelijke) locatie van Korzo theater, waar u op de vijfde verdieping kunt genieten van een ongelofelijk fraai uitzicht op de Skyline van Den Haag. Om 3 uur precies begint daar Yeah, yeah, yeah, een concert rondom de Amerikaanse componiste Lois Vierk, uitgevoerd door Slagwerkgroep Den Haag & Champs d’Action.

Terwijl u luistert worden beneden de rijwielen door de mensen van Loos Foundation geprepareerd. Het gaan dan om de fietsen van maximaal 40 deelnemers. De deelnemers vanaf inschrijfnummer 41 doen dus niet als ‘geluidsprocudenten’, maar als ‘gewone fietser mee, wat overigens de pret niet zal drukken.

Na afloop van het concert in Korzo 5Hoog begint de fietstocht, die dus gaat van de Binckhorstlaan naar de studio van <TAG> aan de Stille Veerkade. Daar aangekomen worden de fietsen onder permanente bewaking gestald en gede-digitaliseerd door de mensen van Loos Foundation. De aankomst op de Stille Veerkade is het einde van Fiets in de Branding. Maar niet van het festival. Dat loopt gewoon door (tot 's nachts 3 uur).

Vanaf half zes kunt u in de studio van <TAG> oorgetuige zijn van het volgende muzikale avontuur: Principles of Concision, uitgevoerd door Ensemble Klang. U hoort 40 nieuwe werken van 40 verschillende componisten. De composities duren van 1 seconde tot 2 minuten.