seung ah oh: words andbeyond
Slagwerkgroep Den Haag | Michael Schumacher - dans
Words and Beyond: Hwang Jin-Yi is geïnspireerd op het leven en de gedichten van een van de meest vooraanstaande courtisanes uit het 16e-eeuwse Korea. Een vrouw uit de onderklasse die zich met haar sensuele en flamboyante levensstijl moeizaam wist op te werken naar de wereld van de literaire aristocraten en machtige politici.

Hwang Jin-Yi bevrijdde zich van haar banden met het normale leven om een verlicht denker te kunnen worden, die ook in de 21e eeuw nog tot de verbeelding weet te spreken. Een zangeres, een dansers en vier slagwerkers geven uitdrukking aan Hwang Jin-Yi’s transitie, haar innerlijke conflict en gevoelens van wanhoop, kwelling en lijden.

Een door Ji-Young Chae speciaal voor de voorstelling ontworpen audiovisuele installatie vormt het decor waarin de spelers worden opgenomen als bewegende sculpturen. Words and Beyond: Hwang Jin-Yi is een ontmoeting tussen verschillende kunstvormen waarin geluiden, beelden en geleidelijke bewegingen samenkomen. De nieuwe compositie en de installatie kunnen echter ook als op zichzelf staande kunstwerken worden bijgewoond.

Hwang Jin-Yi een muziektheaterproduktie van Seung-Ah Oh (concept en compositie) en een installatie van Ji-Young Chae.
In 2010 ontving seung-ah oh de buma toonzetters prijs voor 'Words And Beyond'