concert by EKE
Paard van Troje i.s.m. De Nieuwe Slag featuring luc, bass guitar-player of The Ex
EKE gaat uit van improvisatie. Deze methode, waarbij het creatieve proces en het resulterende geluid samenvallen, bezorgt zowel het publiek als de uitvoerenden een enerverende ervaring op het scherpst van de snede. Tijdens het improviseren zijn de leden van het trio verantwoordelijk voor hun eigen stem in het contrapunt. Ze vertrouwen daarbij op hun hoogst individuele muzikale stijlen, die door veelvuldig samen spelen nauwkeurig op elkaar zijn afgestemd. Het resultaat: frisse instant composities met grote contrasten in lengte, dynamiek en textuur. De gedachte aan punk is nooit ver weg: het “weg met de regels”, de triobezetting met de drums aan de basis van het ritme, de energie en de onvoorspelbaarheid. Maar die pppunk is soms ook pppianissimo.