Rigor Mortis Ensemble
Rigor Mortis treedt op in de bus van de Kloosterkerk naar Korzo5HOOG en om 23 uur in het Paard
Dick Dijkman / Mieke Rous / Erik van Loo

IN KOELEN BLOEDE VERWOORD / Moordliederen over Nederlandse moorden 
   
Moord is van alle tijden. Moordballaden ook. In Nederland lijkt het echter een vergeten traditie te zijn. Zeker als het gaat om misdrijven die daadwerkelijk in ons land hebben plaatsgevonden, kent Nederland een cultureel gat. Dit wordt gedicht door het Rigor Mortis Ensemble.

Mieke Rous, Dick Dijkman en Erik van Loo hebben de vrijheid genomen om de moordzaken naar eigen fantasie en in alle artistieke ongebondenheid te bezingen. De bekende feiten zijn leidraad, maar de persoonlijke perspectieven van de betrokkenen in de zaak zijn vormen de eigenlijke thematiek. Jaloezie, wanhoop en waanzin komen in vele verschijningsvormen aan de orde. De muzikale omlijsting - met als basis: gitaar, contrabas en accordeon - voegt zich met gepaste soberheid naar deze verhalen.

Het is een prachtige, huiveringwekkende verzameling moordliederen, die herinnert aan een aantal schokkende gebeurtenissen in ons land. Daarnaast brengt het Rigor Mortis Ensemble ook veel onbekende moorden onder de aandacht die zeker niet minder aangrijpend zijn.

Een voorproef van het programma werd voor het eerst uitgevoerd tijdens het 3Dayson festival van Productiehuis Oost-Nederland op 29, 30 en 31 augustus 2008 in het Burgerweeshuis te Deventer. Momenteel is de groep druk met de voorbereidingen van de opnames van een cd gevolgd door een theatertour. Dit alles onder de productionele hoede van het Productiehuis Oost-Nederland.