residentie orkest olv reinbert de leeuw
Koninklijk Conservatorium
1 Igor Stravinsky: Jeu de cartes
2 Brett Dean: Altvioolconcert | Brett Dean, viola
3 Dimitri Sjostakovitsj: Symfonie No 6

Eigentijdse muziek kent al decennialang een bevlogen ambassadeur: Reinbert de Leeuw – dirigent, componist en pianist. Hij dirigeert de Nederlandse première van het Altvioolconcert van Brett Dean, de componerende altviolist uit Australië en rijzende ster in de muziekwereld. een virtuoos stuk waarin de altviool eens niet melancholisch uit de hoek komt. Het Master Orkest van het Koninklijk Conservatorium speelt Stravinsky's ballet Jeu de cartes', met in de hoofdrol de onbetrouwbare joker. Het ballet zit vol met humoristische maar briljante orkestraties.

Na de pauze speelt het Residentie Orkest de Zesde symfonie van Sjostakovitsj, een grillig en bijtend stuk met een welhaast satirisch einde. Dit maakt echter geen onderdeel uit van het programma van Dag in de Branding.