achterna gedragen
Over vallen en reizen
Regie, beeld: Petra van der schoot | Muziek, tape: Piet-Jan van Rossum | Tekst : Toon Tellegen | Productie: Frank van der Weij.
Spel: Barbara Duijfjes, Camille Hesketh, Reinier Van Houdt, Arnold Marinissen | Licht Albert Tulling

Achterna Gedragen gaat over vallen en reizen. Een vrouw krijgt ingefluisterd dat het uitzicht uit haar raam niet klopt. De grond begint onder haar voeten te schuiven. In een flits ziet ze hoe ze valt. Ze besluit te springen, reist haar val achterna, gedragen door de kracht van haar verbeelding.
Tg. Zoogdier werkt aan een nieuwe vorm van muziektheater: een hybride van beeldende kunst, performance en nieuwe muziek. Uit het spoor dat muziek trekt door het veld van beeldende en muzikale handelingen, ontstaat een wonderlijke belevenis die het midden houdt tussen detective, reisverslag en droom.

Een voorstelling, waarin een absurde visuele inventiviteit wordt doorkruist door een zinsbegoochelend voortgaand muzikaal betoog. Uit het spoor dat de muziek trekt door een veld van beelden, objecten, projecties, handelingen en personen zien we met serene vanzelfsprekendheid een verhaal ontstaan dat het midden houdt tussen detective, reisverhaal en droom.

Achterna gedragen gaat over vallen en reizen.
De val als onontkoombaar gegeven
De reis als een uitzonderlijke mogelijkheid van de geest

Een vrouw krijgt op een dag ingefluisterd dat het prachtige uitzicht uit haar raam niet klopt. Haar huis verandert op slag in een donker hol en met piepende machinerie komt het panorama dat haar venster biedt langzaam in beweging.
De grond begint onder haar voeten te schuiven en in een flits ziet ze hoe ze valt. De afgrond die op haar wacht en op ontelbare anderen voor haar heeft gewacht. De vrouw besluit te springen, maar zonder drama, want neerkomen zal ze toch. Tot die tijd reist ze als een nieuw personage de val achterna, gedragen door de kracht van haar verbeelding.

Productie Igitur | Frank van der Weij | mmv. Jorien Zeevaart, Mathijs Fortuijn, Marie Burlot Lucas Kraneveld
Bijzondere dank aan Michael de Roo, Hotel Modern, Theater Zeebelt, Arnold Marinissen.