joseph puglia presenteert: 'writer's block'
Tuinzaal Gemeentemuseum | Joseph Puglia, viool | Alec Frank-Gemmill, hoorn | Alasdair Beatson, piano

Johannes Brahms: Sonata nr.2 voor viool en piano
Hans Abrahamsen: Zes stukken voor viool, hoorn en piano
Gyorgy Ligeti: Trio voor viool, hoorn en piano "Hommage a Brahms"

Joseph Puglia is een van de nieuwe makers die dit seizoen het programma van de festivaledities mede bepalen. In dit concert horen we werk van componisten die na een periode van creatieve stilstand (Writer's Block) nieuwe richtingen insloegen zoals dat ook het geval is geweest bij kunstenaars als Mondriaan en Kandinsky, van wie werk in het museum is te bezichtigen. Ook de instrumenten die bij dit concert worden tentoongesteld hebben het 'moeilijk gehad' en uiteindelijk 'niet gemaakt', zoals de Arpeggione: een gitaar-cello, en de Strohviool: een viool met een metalen klankbeker, i.p.v. een houten klankkast.

Het laatste concert in deze serie vindt plaats op 16 januari om 14.00 uur - thema Tafelmusik. Dit concert valt buiten een festivaleditie maar worden wel door Dag in de Branding ondersteund. Gratis toegang voor betalende bezoekers van het Gemeentemuseum en museumpashouders.

Bekijk de flyer