kees van baarenprijs voor rage d'amours van rob zuidam

Rob Zuidam:
"Dat telefoontje toen was natuurlijk wel verrassend voor me. Ik was en ben nog steeds volop bezig met een nieuwe opera voor het Asko Schönbergensemble, over het leven van de 15de eeuwse Utrechtse kluizenares Suster Bertken. En dan werkt dat op zo’n moment wel uit als een leuke vitamineprik. De Johan Wagenaar Stichting heeft toen meteen aangeboden om bij de prijsuitreiking het bekroonde stuk te laten uitvoeren. Met de opzet hiervan zijn ze momenteel druk bezig, heb ik begrepen. Ik wacht de ontwikkelingen dan ook even af: het werk en de wereld hier in Harvard eisen nu eenmaal veel aandacht op. Bovendien zijn mijn vrouw en kinderen overgekomen dus dat telt momenteel ook nog mee. Het is wel grappig dat de prijstoekenning vanwege Rage d’amours speelt terwijl ik hier in Harvard ben. Het stuk is namelijk geschreven in opdracht van de Boston Symphony Orchestra en dat ligt op een steenworp hier vandaan. In elk geval hoop ik dat de prijstoekenning ertoe zal leiden dat het stuk wat vaker wordt uitgevoerd.

De Kees van Baarenprijs is een compositieprijs voor een bijzonder orkest- of muziekdramatisch werk. De prijs wordt verleend door de gemeente den Haag op voordracht van de Johan Wagenaar Stichting.

Terug naar het programma van deze Editie